Kreidler Florett - Historie og Modeludvikling.
.
4. del: Kreidler, 1982 - ?
.


.
Historien er imidlertid endnu ikke helt slut.
.
Rettighederne til navnet blev,  ved den endelige konkursbehandling, opkøbt af en af de helt store aftagere, grossisten Rudolf Scheidt, der havde planer om at genoptage produktionen, først og fremmest af Flory modellerne, men da flere af de tidligere underleverandører ikke var med på ideen, indgik han en aftale med Garelli om produktion af de Kreidler lignende knallerter, Flirt (automatgear) og Flory (manuelt gear) og en sportsmodel, Flott.
.
.
Især på grund af den originale tank, lignede de første modeller den ægte vare, men kvaliteten kunne de desværre ikke leve op til. Dette forhold bedredes en del, og produktionen opretholdtes frem til 1988.
.
 
.
I "Garellitiden" fremstilledes også i 1984 en 5-g, 16 hk, 125cc Kreidler Mustang med vandkølet 2-takt motor, men den nåede efter sigende aldrig ud på markedet.
.

.
Nu om dage pryder det gamle traditionsrige mærke en øst-produceret scooter.
.
.
I 1995 opkøbtes rettighederne til navnet af firmaet Prophete, der lod den noget dyrere og bedre udstyrede De Luxe version af deres scooter "REX" bære Kreidler mærket, og i Danmark markedsføres 50cc scooteren efter de samme kriterier under navnene Easy Rider / Kreidler.
.
"Kreidleren" fremstilles også i en 9,5 hestes 125cc, scooterversion.
.
.
Indtil videre(?) har sidste udspil fra Prophete, i 1998, været en Chopper konstruktion,  Kreidler Mustang, med en bedaget fartvindkølet 125cc, 9,5 hestes Yamaha motor samt, i 1999, en ligeledes 125cc Kreidler Enduro (Cross) med 14 hk.
.
. 
2002:
.
De ny Kreidlere har indtil videre ført en meget  stilfærdig tilværelse i Danmark, men det kan tilføjes, at import og distribution nu er overtaget af det meget entusiastiske firma Kreidler Danmark, en sektion af Ejsing MotorCompany, Vinderup, http://www.kreidler.dk
.
Vi ønsker held og lykke med projektet.

.

Nov. 2003:
.
Kreidler Danmark holder pause. Som bekendt er 2-takt motoren, takket være miljø-paverne, på vej ud, og man forholder sig afventende over for situationen.
.


.
.
.
.
.